Vangrail en De Kast op Feestweek Echternerbrug

ECHTENERBRUG - De jaarlijkse Feestweek Echternerbrug vindt van 10 tot en met 16 september weer plaats. Twee grote namen pronken op het programma: Vangrail en De Kast.

Zondag begint de week met een tentdienst met medewerking van het Lemster Mannenkoor. De avonddienst staat in het teken van zingen en muziek.

Op dinsdag 12 september gaat de feestweek verder met de dorpsspelen. Buurten, verenigingen, ondernemingen en vriendenploegen nemen het tegen elkaar op tijdens een spellencircuit met een theorieronde.

De kinderen kunnen zich op woensdag vermaken tijdens de kindermiddag. Er is een voorstelling van circusentertainer Sander en circusworkshops voor de kinderen. ’s Avonds is het tijd voor de Feestwike Bingo.

De traditionele kinderplaybackshow en playbackshow voor volwassenen staan op donderdag op het programma. Als afsluiter is er een optreden van Bakker & Niehaus.

Op vrijdagavond zetten de The Bounty Hunters ft. Johannes Rypma de feesttent op zijn kop. De Kast sluit de avond groots af.

De laatste dag van de feestweek kent een kinderoptocht onder begeleiding van Fanfare Us Ideael - Nieuw Leven. De optocht eindigt bij het feestpaviljoen waar op dat moment de Tsjûke Wille al in volle gang zal zijn. Verder kunnen bezoekers genieten van muziek van eigen bodem: Samar Wat, Fanfare UINL & de Blaasbende, Streetdance Real Bridge Dancers, Hester & Sa en een Elvis imitator.

Op het buitenterrein is de klimtoren Himalayaaanwezig. Tevens is de feesttent deze dag het start- en finishpunt van de tweede wielerronde “Rûntsje Tsjúkemar”. De zaterdag wordt afgesloten met de topband Vangrail & Straight on Stage.