Spannende stand na open boot wedstrijd

LEMMER - De veertiende wedstrijd voor de open boot zeilers bij Wsv de Zevenwolden vond donderdag plaats. Wedstrijdleider Age van der Bles kreeg twintig deelnemers op de Grutte Brekken.

De wind kwam uit het westen en had kracht twee, waardoor er maar één wedstrijd gezeild kon worden. De wedstrijdbaan was de driehoeksbaan.

Bij de Jeugdzeilers, Optimisten, pakte Durk Willem Dijkstra de overwinning. Tweede werd Sanne Alferink en derde Robert Wagenaar. Bertus Dijkstra en Marietje Dijkstra werden respectievelijk vierde en vijfde.

Bij de kielboten, negen deelnemers, pakten Lieuwe Bergstra en Robert de Jong, Sailhorse, de winst. De tweede plaats was er voor Jaap v/d Wal en Marc Hoogland, Centaur. Derde werden Frans en Marianne Hogeeterp, BMer. Vierde werden Gerrit en Gerrit jr Harder, BMer, en vijfde Frans Kemink en Rinus Harder, Centaur.

In de klasse van de zwaardboten, zes deelnemers, was Tonny Kroes, Finnjol, de snelste. Gevolgd door Arjenne Dijkstra, Finnjol. De derde plaats ging naar Sjouke Bus, OKjol. Vierde werd Klaas v/d Ploeg, OKjol, vijfde Bianca Huizinga, Laser radiaal, en zesde Carst Lindeboom en Herre Zonderland, Laser Bahia.

Met nog één wedstrijdavond te gaan zijn nog niet alle podiumplaatsen bepaald in het algemeen klassement. Dus het kan donderdag nog een spannende laatste wedstrijd worden.