Diva Dichtbij zingt voor bewoners de Flecke

JOURE - Speciaal voor de bewoners van verpleeghuis de Flecke treedt op maandag 11 september een diva Stichting Diva Dichtbij op. Door deze muzikale ontmoeting voelen langdurig zieke mensen verlichting en ervaren zij weer dat zij meer zijn dan hun ziekte.

De diva legt met haar stem op heel persoonlijke wijze contact met de persoon achter de zieke mens. De combinatie van professionele zang van hoge kwaliteit met oprechte aandacht maken optredens van Diva Dichtbij tot bijzondere, veelal emotionele, gebeurtenissen met veel interactie. Het repertoire varieert van prachtige klassieke liederen, aria's, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers.

Stichting Diva Dichtbij treedt op voor mensen die afhankelijk zijn van langdurige en intensieve zorg en die niet meer zelf naar het theater kunnen. De organisatie bestaat tien jaar en telt inmiddels tien diva's en twee divo’s. In 2016 verzorgden zij bijna 500 optredens door heel Nederland. Daarmee brachten zij meer dan 15.000 mensen die langdurige zorg nodig hebben, hun familieleden en verzorgenden een moment van geluk en verlichting. W

etenschappelijk onderzoek bevestigt de positieve effecten van de optredens, zowel op de verzorgden als op hun verzorgers. Er is veel vraag naar de optredens van Diva Dichtbij, één van de weinige culturele activiteiten voor een 'vergeten groep'.