Uitslagen open boten Wsv Zevenwolden

LEMMER - De laatste wedstrijd in de open boten competitie van Wsv Zevenwolden werd afgelopen donderdag 7 september gezeild op de oud-Olympische baan op de Grutte Brekken. De zestien deelnemende boten trotseerde de krachtige zuidwesten wind en wedstrijdleider Klaas Stam uit, ondanks de stevige wind, twee wedstrijden te starten.

In de kielboot klasse startten twaalf deelnemers. Daan Richter en Louis van Leeuwen pakten hier met de Efsix de dagoverwinning. Tweede werden Jaap van der Wal en Marc Hoogland met de Centaur. Als derde eindigde Willem van der Pol in zijn BMer, vierde .werden Frans en Marianne Hogeterp, ook in een BMer. Als vijfde kwamen Gerbrand Koornstra en Willem Dijkema in een Valk over de streep, zesde tot slot werden Melle Wagenaar en Dirk Dijkstra in hun Centaur.

In de zwaardboot klasse wist Willem Dijkstra in zijn OK Jol de winst te pakken. Arjenne Dijkstra eindigde in een Finn Jol als tweede. De derde plaats ging naar Bianca Huizinga en vierde werd Klaas van der Ploeg.

Het 'natte' gebeuren is nu klaar voor de open boot zeilers, op 21 september volgt alleen nog de prijsuitreiking en de nabespreking.

Wie wordt clubkampioen in de zwaard- en kielboot klasse? Ook voor de optimisten is er een eindklassement. Dit alles en meer op 21 september vanaf 20.00 uur in het clubhuis.