Wiebe van der Pol kamipoen Fryske Boerpraem zeilen

TERHERNE - De Fryske Boerepreamen streden op zaterdag9 en zodnag 10 september bij Terherne om het kampioenschap van 2017. Zaterdag begon de dag met regen en weinig wind. Het stopte al snel met regenen, de wind nam iets toe maar bleef zwak. Er was genoeg wind om er spannende races van te maken. De enekele protesten horen erbij; zij maken de wedstrijdserie ‘volwassen’.

Bij de start waren er nog vier kandidaten voor de eindzege en dit gaf genoeg spanning. Doordat er veel mogelijke kampioenen waren, concentreerden deze concurrenten zich op hun eigen race en werd er dus neit meteen verdedigend gezeild. Wiebe van der Pol finishte in de eerste race direct achter zijn grootste concurrent Henk, maar herstelde zich en bleef de andere wedstrijden goed voorin en, het belangrijkst, voor Henk.

Eric Jansma Met Lege Geanen en Gerben Gerbrandy met de Sytse kwamen wel in de buurt maar konden het gat in punten met Wiebe niet dichten. Wiebe was in staat zijn voorsprong uit te bouwen en werd zelfs in de laatste race nummer één en daarmee kampioen.

Zondag stond er een stevige wind, die enkele zeilers noopte voor de tweede wedstrijd te reven. Enkele jonge zeilers deden in de middenmoot goed mee.