Op de koffie bij ‘buurman’ Museum Joure

JOURE - Museum Joure doet dit jaar mee aan burendag. Alle Jousters mogen op 23 september gratis naar binnen bij ‘buurman’ Museum Joure om samen te genieten van de Jouster geschiedenis van Douwe Egberts, de klokkenmakers, zilversmeden en kopergieters. Na het bezoek kunnen Jousters gezellig bij kletsen in het museumcafé onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.

Alle Jousters krijgen in de derde week van september een uitnodiging in de bus. Op vertoon van deze uitnodiging mogen twee mensen op 23 september tussen 14.00 en 17.00 uur gratis het museum in. Ook krijgen ze een gratis kopje koffie of thee. De burendag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met elkaar en de geschiedenis van Joure.

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranjefonds en heeft tot doel om buren samen te brengen. Museum Joure wil hier graag aan bijdragen door Jousters in het museum te ontvangen en ze te vertellen over de geschiedenis van de bedrijven en ambachten die voor Joure belangrijk zijn geweest.

Museum Joure

Museum Joure is in 1976 begonnen in het oude pakhuis van Douwe Egberts. Inmiddels is het museum uitgegroeid tot een omvangrijk museumcomplex van tien oude industriële panden. In het museum is de geschiedenis van Douwe Egberts te vinden, maar ook die van de andere ambachten die in Joure belangrijk zijn geweest zoals het klokken maken, geelgieten en koper slaan.