‘Advies en Behandel Centrum Geriatrie’ wordt ‘Behandelteam Patyna’

JOURE - Alle behandelaren van zorgorganisatie Patyna gaan verder onder een nieuwe naam: Behandelteam Patyna. De naam is door de medewerkers van het team zelf bedacht. Het team was voorheen bekend onder de naam Advies en Behandel Centrum Geriatrie.

'De nieuwe naam sluit goed aan bij alle maatschappelijke ontwikkelingen rondom de ouderenzorg én onze visie om regionaal en wijkgericht te werken', vertelt Ageeth Visser, manager van het behandelteam. In het verleden was het team vooral actief in het verpleeghuis en verzorgingshuis. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen, en in de thuissituatie ontstaat steeds meer de behoefte aan specialistische geriatrische kennis. Huisartsen maken gebruik van bijvoorbeeld een GZ psycholoog of een Specialist Ouderengeneeskunde bij thuiswonende ouderen met beginnende dementie. Visser: 'We zien dit steeds meer gebeuren. Door deze samenwerking met de huisartsen faciliteren we mede dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen.'

Het behandelteam bestaat uit ongeveer 70 professionals. Zij zijn opgedeeld in vier multidisciplinaire teams. Elk team bestaat uit fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten, (GZ) psychologen, ergotherapeuten, bewegingstherapie en specialisten ouderengeneeskunde. Daarnaast geeft de Patyna Campus van het behandelteam scholingen en trainingen aan zorgmedewerkers en professionals.