Hardloopclinic voor startende lopers in Oosterzee

OOSTERZEE - In Oosterzee wordt op 7 oktober gestart met een hardloopclinic voor beginners. De clincic is onder deskundige leiding van gecertificeerd trainster Yke Schouwstra de achtweekse introductie in hardlopen. Deze cursus is voor mensen die (opnieuw) willen beginnen met hardlopen en is voor iedereen te doen, jong en oud.

De trainingen zijn gericht op verantwoord opbouwen van je conditie, snelheid is daarbij niet belangrijk. Je leert ontspannen te trainen door te werken aan de juiste looptechniek, loophouding, rek- en strekoefeningen, kleding, schoenen en voeding. Veel aandacht is er voor coördinatie en beweeglijkheid. Na het voltooien van de cursus ben je prima getraind om ongeveer 25 tot 30 minuten non-stop te kunnen hardlopen.

De groep start op zaterdag 7 oktober om 9.30 uur. Verzamelplaats is bij vv EBC in Oosterzee. Van hieruit gaan ze trainen in de mooie omgeving van Oosterzee en het Tjeukemeer. De kosten bedragen €49,50. Hiervoor krijg je 8 gezamenlijke trainingen, een aanvullend schema om voor jezelf te kunnen trainen, veel informatie over schoenen, kleding en voeding. Bovendien wordt de mogelijkheid geboden om (zonder extra kosten) mee te komen trainen in de loopgroep van Oosterzee. Gezelligheid en plezier van het samen hardlopen staan hierbij voorop.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op yke@beinmotion.eu of yke.schouwstra@hotmail.com. Na aanmelding krijg je de nodige informatie en een intake formulier toegestuurd.