GIA Light beste polderploeg 2017

LANGWEER - Op 30 september is alweer de laatste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap geroeid. De 15 kilometer lange wedstrijd werd gehouden in Langweer. De weersomstandigheden tijdens deze wedstrijd zijn niet ideaal. Weinig wind en glad water met in de laatste kilometers regen.

De polderteams gingen de strijd met elkaar aan in deze laatste beslissende wedstrijd. Na 8 km lukt het de dames van de GIA Light om de Mare Australis in te halen, ze trekken nog even samen op maar de GIA Light neemt voorsprong. De GIA Light wordt derde in een geroeide tijd van 1:49:42 uur. en GIA’s Zusje wordt elfde in een tijd van 2:03:42 uur. Bij de heren verschenen eveneens GIA’s mannen aan de start. Zij roeiden naar een tevreden zesde plaats in een tijd van 1:36:14 uur.

De teams kunnen terugkijken op een goed roeiseizoen Het jaar is weer voorbij gevlogen maar wat mogen de teams trots zijn op hun resultaten. De derde plaats in Langweer was voor GIA Light helaas net niet genoeg. Zij kwamen in het klassement 1 punt tekort en zijn hiermee op een vierde plaats geëindigd. Zusje eindigde op een achtste plaats. In het herenklassement zijn de mannen van GIA op een tiende plaats geëindigd.

Volgende week zaterdag wordt er gestreden in Amsterdam in de slotwedstrijd van de Grachtencup. Hier hoopt Zusje haar titel van vorig jaar te prolongeren.