Feike Muurling goed op dreef bij Damclub Lemmer

LEMMER - Tegen regerend kampioen Peter Achterstraat zette Feike Muurling zijn uitstekende start van de competitie voort. In een mooie omsingelingspartij met de nodige meerslagfinesses kreeg hij een voordelig eindspel op het bord, ruimschoots voldoende voor remise.

Geert van der Molen en Iepie Poepjes maakten er een mooie pot van. Geert vlocht allerlei dreigingen in de stelling, waarvan sommige niet eens door Iepie werden onderkend, maar slaagde er niet in het bastion van Iepie te veroveren met een puntendeling als resultaat.

De matadoren Bouke van der Werff en Joop Beetsma kruisten al ontelbare keren de degens met elkaar en gingen er dit keer ook weer vol tegenaan. Bouke leek in het middenspel door een vleugelopsluiting de beste papieren te hebben, maar kwam vervolgens door een verkeerde afruil in de problemen met een nederlaag als resultaat.

Jaap Oosterdijk boekte een fraaie overwinning op Gabe Heijboer middels een damcombinatie.

Peter Achterstraat – Feike Muurling 1 – 1, Geert van der Molen – Iepie Poepjes 1 – 1, Joop Beetsma – Bouke van der Werff 2 – 0 en Gabe Heijboer – Jaap Oosterdijk 0 – 2.