Eerste infopunt LF2018 Fryske Marren geopend

JOURE - De opening van het eerste informatiepunt LF2018 in gemeente De Fryske Marren ging niet helemaal zoals gepland: tot tweemaal toe weigerde het confetti kanon de snippers uit te spugen.

Cultuurwethouders Durk Durksz van gemeente De Fryske Marren en Mirjam Bakker van Súdwest-Fryslân openen het informatiepunt uiteindelijk met de kanonnen vanuit de hand bij het VVV kantoor in Joure. Deze opening volgde op de opening van het eerste infopunt van de regio-ambassadeurs in Workum in mei van dit jaar. De infopunten zijn een initiatief van de vrijwillige regio-ambassadeurs voor Leeuwarden-Fryslân 2018.

Het informatiepunt is bedoeld om inwoners en bezoekers (waaronder toeristen) in contact te brengen met regio-ambassadeurs. Zo kunnen inwoners en/of bezoekers die ideeën hebben, een activiteit of project willen starten of informatie zoeken over Leeuwarden-Fryslân 2018 (LF2018) via een infopunt in contact komen met regio-ambassadeurs. Deze regio-ambassadeurs kunnen hen (verder) informeren over LF2018 en doorverwijzen naar de juiste plek binnen het netwerk van Leeuwarden-Fryslân 2018.