De stichting Oud Lemmer bestaat 10 jaar

LEMMER - De stichting Oud Lemmer bestaat dit jaar 10 jaar. De stichting heeft als doel het promoten van het dorp Lemmer, met name de oude dorpskern, de rijksmonumenten en de beeldbepalende panden. Deze promotie vind plaats door het organiseren van activiteiten, met aandacht voor cultuur, historie en educatie voor de toeristen en de inwoners.

Vanwege het 10 jarig jubileum is in samenwerking met de Jumbo Supermarkt van Sjoerd de Jong uit Lemmer, een uniek foto plak/verzamelboek samengesteld. Door de vrijwilligers van de stichting zijn in tonaal 216 foto’s samengevoegd en voorzien van tekst. Deze vrijwilligers zijn inwoners (Lemsters) die zich verbonden voelen met het Oude Lemmer en hebben bijgedragen geleverd met verhalen, anekdotes, vakkundige en geduldige naspeuringen en uitzoekwerk.

Het boek is in verschillende hoofdstukken ingedeeld en vormt zo een uniek verzamel fotoboek. Zo zijn er hoofdstukken terug te vinden met bijvoorbeeld als onderwerp, de visserij, de straten en havens. Het boek wordt in een oplage van 2500 beschikbaar gesteld in de Jumbo supermarkt. Bij het besteden van € 45,00 aan boodschappen krijg je het boek gratis en kun je mapjes verkrijgen bij het doen van € 10,00 aan boodschappen. In de mapjes zitten de stickers met de foto’s die vervolgens in het boek geplakt kunnen worden. Op deze wijze verzamel je, je eigen fotoboek.

In totaal zijn er 1,8 miljoen stickers gemaakt. Een dergelijk fotoboek is nieuw van opzet. We kennen wel het verzamelen van voetbalplaatjes maar met oude foto’s’ van de Lemmer is het uniek. Er zijn in de periode ook ruilmiddagen, waar de plaatsje onderling geruild kunnen worden en is het boek zo compleet te maken.