Driehonderd volwassenen ruilen Lemster plaatjes

LEMMER - Het was een drukte van belang woensdag tijdens de ruilavond voor het verzamelen van stickers met foto’s voor het uniek foto verzamelboek met de titel “Groeten uit Lemmer”.

Ongeveer 300 mensen bezochten het oude gemeentehuis in Lemmer waar de ruil avond werd gehouden. Verzamelaars die nog stickers met foto’s van oud Lemmer nodig hadden om hun boek compleet te maken troffen elkaar daar. In de oude raadszaal, de burgemeesters kamer, op de gang, keuken en de boven zaal van het museum Lemmer, waren de bezoekers druk met het ruilen van de stickers.

Er was koffie en thee voor de liefhebber. De eerste mensen stonden al voor 7 uur op de stoep en bleven tot ver na 9 uur. Naast deze ruilavond, wordt er in Lemmer druk geruild om het fotoboek vol te krijgen. Zo zijn er ruilacties op Facebook en via andere manieren van social media. Maar ook “Onder de Hoek, en bij de Flevobrug wordt druk geruild. Allen willen het fotoboek compleet maken door te verzamelen.

Het fotoboek een gezamenlijke actie van Supermarkt Sjoerd de Jong en de stichting Oud Lemmer. De volgende ruilactie is op zaterdag 4 november in de bibliotheek van Lemmer.

De stichting Oud Lemmer bestaat dit jaar 10 jaar. De stichting heeft als doel het promoten van het dorp Lemmer, met name de oude dorpskern, de rijksmonumenten en de beeldbepalende panden. Deze promotie vind plaats door het organiseren van activiteiten, met aandacht voor cultuur, historie en educatie voor de toeristen en de inwoners. Vanwege het 10 jarig jubileum is in samenwerking met de Jumbo Supermarkt van Sjoerd de Jong uit Lemmer, een uniek foto plak/verzamelboek samengesteld. Door de vrijwilligers van de stichting zijn in tonaal 216 foto’s samengevoegd en voorzien van tekst. Deze vrijwilligers zijn inwoners (Lemsters) die zich verbonden voelen met het Oude Lemmer en hebben bijgedragen geleverd met verhalen, anekdotes, vakkundige en geduldige naspeuringen en uitzoekwerk.

Het boek is in verschillende hoofdstukken ingedeeld en vormt zo een uniek verzamel fotoboek. Zo zijn er hoofdstukken terug te vinden met bijvoorbeeld als onderwerp, de visserij, de straten en havens. Het boek wordt in een oplage van 2500 beschikbaar gesteld door de Jumbo supermarkt Sjoerd de Jong aan de Stationsweg in Lemmer. Bij het besteden van € 35,00 aan boodschappen krijg je het boek gratis en kun je mapjes verkrijgen bij het doen van € 10,00 aan boodschappen. In de mapjes zitten de stickers met de foto’s die vervolgens in het boek geplakt kunnen worden. Op deze wijze verzamel je, je eigen fotoboek. In totaal zijn er 1,8 miljoen stickers gemaakt.