Goedgevuld dagje uit in Sint Nicolaasga een groot succes

SINT NICOLAASGA - Sketches van vissersvrouwen Froukje en Joukje, een presentatie over Caren én lekker eten. Zo’n 40 mensen hebben dinsdag 17 oktober genoten van een goedgevulde dag in Sint Nicolaasga. Thuiszorg Zuidwest Friesland (team Sint Nicolaasga en omstreken) organiseerde in samenwerking met Thuishotel het uitje in het Unitasgebouw.

Het programma trapte af met een uitleg over Caren door twee medewerkers van Thuiszorg Zuidwest Friesland (TZWF). Cliënten van TZWF kunnen sinds enige tijd inloggen in Caren. De medewerkers vertelden over de mogelijkheden: de optie om via de computer of tablet berichten naar zorgverleners of mantelzorgers te sturen, het zorgdossier in te zien en te kijken welke medewerker wanneer bij de cliënt thuis komt. Daarnaast was er ruimte tot het stellen van vragen.

Tussen de middag was er voor iedereen een warme maaltijd naar keuze van maaltijdservice Patyna & Antonius. Na het eten was het tijd voor de verhalen van Froukje en Joukje. Het duo nam deze middag plaats op de welbekende leugenbank voor de sluiswachterswoning in de haven van Hindeloopen. Daarbij gingen ze terug in de tijd. Terwijl de vissersvrouwen zaten te wachten op hun mannen op zee, vertelden ze elkaar allerlei spannende én humoristische verhalen.