Speculaas en tovenarij bij Damclub Lemmer

LEMMER - Voorzitter Hans Poepjes was jarig en trakteerde op lekkere speculaaskoeken, waardoor een aantal dammers al in een vroege Sinterklaasstemming kwamen.

Jaap Oosterdijk namelijk gaf in zijn partij tegen Barteld Kortstra al in de opening 3 schijven kado en even later nog de 2 wedstrijdpunten. Jan Visser werd door Hans Poepjes nogmaals getrakteerd maar nu op een nederlaag, die een stuk minder smaakte. Voor Marjan Rutgers was de koek al snel op tegen Andries de Ruiter en verloor. Koploper Peter Achterstraat gaf in zijn partij tegen Joop Beetsma geen kadootjes weg maar moest wel vol aan de bak en alle zeilen bijzetten om Joop zijn sterke flankaanval te pareren, dus remise. Ook Geert van der Molen tegen Bouke van der Werff was een mooie aanvalspartij, in het eindspel haalden ze beide een dam en ook nog eens op het goede damveld, waarna de vrede werd getekend.

Maar de klapper van de avond en tevens langste partij was de strijd tussen Iepie Poepjes en Feike Muurling. Feike moest lijdelijk aanzien dat Iepie steeds meer overwicht kreeg en schijfwinst pakte. In het eindspel stond Iepie theoretisch gewonnen met 3 dammen en een schijf tegen Feike 1 dam en een schijf, echter met nog 15 seconden op de klok presteerde hij het onmogelijke door de schijven af te ruilen, remise te halen met de juichende uitroep: ‘ik ben een tovenaar, ik kan toveren!’ Overige uitslagen onderlinge competitie: Jan Niezen – Willem Akkerman 1 – 1, Jelle Jellesma – Gabe Heijboer 1 – 1.