Lemster stalkt ex opnieuw: celstraf en contactverbod

LEEUWARDEN/LEMMER - Een 65-jarige inwoner van Lemmer werd in februari van dit jaar veroordeeld wegens stalking van zijn ex-partner. De man kreeg een werkstraf van 60 uur. Twee weken later ging hij door met het bestoken van zijn ex met sms'jes, telefoontjes en mailtjes.

De Lemster zei donderdag tegen rechter Nynke Vlietstra dat hij van zijn ex-partner had verwacht dat zij in plaats van opnieuw aangifte tegen hem te doen, het 'charmanter' had kunnen oplossen. Hij beweerde dat hij niet vanaf begin maart stelselmatig geprobeerd heeft contact te zoeken met zijn ex.

Uit de logbestanden van de telefoon van de vrouw bleek dat de man wel degelijk meer dan 40 keer geprobeerd heeft haar te bellen. Ze nam de telefoontjes nooit aan. Ook heeft de Lemster 13 voicemailberichten achtergelaten en de vrouw, woonachtig in Coevorden, evenzoveel sms'jes gestuurd. Het knelpunt van zijn kant was, dat de ex vlak voor ze zouden trouwen de relatie had verbroken. Volgens de Lemster 'zonder tekst en uitleg'.

Het moet volgens de rechter vooral na de vorige rechtszaak duidelijk zijn geweest dat de vrouw geen contact met hem wilde. Om te voorkomen dat hij weer probeert te bellen of te sms'en legde Vlietstra een contactverbod op. Ook mag de Lemster de komende drie jaar niet in Coevorden komen. Elke keer dat hij dat wel doet, gaat hij een week de cel in, met een maximum van zes maanden. Voor de nieuwe feiten legde Vlietstra een gevangenisstraf van een maand op. De Lemster moet 1000 euro smartengeld aan zijn ex betalen.

Tekst: Renze van der Sluis