Haakmaaraan in de bibliotheken voor de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

JOURE - De Haakmaaraangroepen van de bibliotheken in De Fryske Marren komen binnenkort weer bij elkaar. Op woensdag 1 november in Bibliotheek Joure, van 10.30 tot 12.00 uur, donderdag 2 november in Bibliotheek Lemmer, van 14.00 tot 15.30 uur, maandag 6 november in Maeyke’s bibliotheek in Sint Nicolaasga, van 13.30 tot 15.00 uur en op dinsdag 7 november in Bibliotheek Balk, van 14.00 tot 15.30 uur.

Onder het genot van een kopje koffie of thee worden gezamenlijk een heleboel zogenaamde Granny Squares gehaakt. Deze worden aan elkaar gehaakt tot een deken van 1.40 bij 2.00 meter. Op deze manier haken de deelnemers mee aan een deken ter grootte van vijf voetbalvelden, waarmee Fryslân in 2018 in het Guinness Book of Records hoopt te komen! Naderhand worden er weer kleinere dekens van gemaakt, welke worden verspreid naar diverse plaatsen in de wereld waar ze hard nodig zijn. Ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek kunnen aanhaken. Deelname en koffie is gratis.

Meer details zijn te vinden op www.bibliothekenmarenfean.nl of www.miks-welzijn.nl, de websites van de beide organisaties die dit project in De Fryske Marren ondersteunen.

Om meer van die dekens te kunnen maken is nog veel meer garen nodig. Wie restjes op zolder heeft liggen, kan dit bij één van de bibliotheken in De Fryske Marren inleveren.