Twaalf energiezuinige en gasloze woningen in Lemstervaart

LEMMER - Lyaemer Wonen bouwt twaalf energiezuinige en gasloze huurwoningen in de Lemstervaart op het terrein van de voormalige basisschool de Meerpaal, naast de Multifunctionele Accommodatie (MFA).

Acht eengezinswoningen worden gebouwd met drie slaapkamers op de verdieping. Daarnaast worden vier hoekwoningen gebouwd met een extra verdieping voor een vierde slaapkamer. Het zijn comfortabele, energiezuinige, gasloze en compacte eengezinswoningen. De woonkamer is tuingericht waardoor de keuken zich aan de straatzijde bevindt. Qua uitstraling is besloten aan te sluiten bij de MFA waardoor dit gedeelte in het hart van de wijk een eigentijdsbeeld krijgt.

De woningen hebben een sociale huurprijs waardoor ze ook bereikbaar zijn voor mensen met huurtoeslag. Met de toewijzing wordt o.a. rekening gehouden met zoekduur en inkomen. Om de doorstroming te bevorderen worden een zevental woningen toegewezen aan huidige huurders van Lyaemer Wonen die al ingeschreven staan als woningzoekenden.

De start van de bouw staat gepland in januari 2018. De verwachting is dat de nieuwe huurders omtrent eind april 2018 de sleutels in ontvangst kunnen nemen.