Dienstencentrum Senioren naar Thialf

LEMMER - Het Dienstencentrum Senioren in Lemmer houdt dinsdag 7 november excursie naar het nieuwe Thialf in Heerenveen. Dit zeer moderne gebouw dat geheel is gebouwd op de nieuwste ontwikkelingen in het schaatsen, is op dit moment het schaatshart van de wereld.

Het is de plek waar bekende schaatsers geschiedenis hebben geschreven en dankzij de koppeling van sport en techniek ook zullen gaan schrijven. Bij dit laatste onderdeel zal de inzet van de ijsmeester (zoals bekend de B. Boomsma uit Lemmer) zeker een belangrijke rol spelen: Thialf is pure schaatsbeleving op topniveau op de snelste laaglandbaan ter wereld.

Bij dit bezoek, ( rondleiding van gemiddeld 75 minuten ) waar een beperkt aantal senioren aan kan deelnemen, is de hal open en in gebruik. Tevens zal een bezoek worden gebracht aan de andere delen van dit moderne complex, zoals sporterslounge, ruimtes voor fysiotherapie en uiteraard de technische ruimtes voor het maken van de ijsvloer en het beheersen van de temperatuur in de hal. Een bezoekje aan het restaurant hoort er uiteraard ook bij.

Vertrek dinsdagmiddag 7 november om 13.00 uur bij het Dienstencentrum. Aanmelden voor zaterdag 4 november bij Bert Schotanus, telefoon 0514-563566 of Jan Venema, telefoon 0514-561937