Nipte nederlaag Damclub Lemmer in Grou

LEMMER - Voor de bondscompetitie in de Friese hoofdklasse moest het eerste zestal onder aanvoering van Hans Poepjes het in de tweede ronde opnemen tegen de dammers van De Toer in Grou.

Zoals het een goed aanvoerder betaamt, zette Hans als eerste de toon door een snelle overwinning op Sieds Tjepkema. Bouke van der Werff kon het niet bolwerken tegen Dick Terpstra, waardoor de Grousters weer langszij kwamen. Geert van der Molen speelde een verdienstelijke remise tegen Thomas Kuipers en hield de spanning erin. Feike Muurling speelde voor wat hij waard was, maar moest uiteindelijk het loodje leggen tegen de sterke Cor Hof. Aan het eerste bord behaalde Peter Achterstraat wel voordeel maar kon dit niet omzetten in winst. Om nog gelijk te spelen moest Iepie Poepjes winnen van Loek den Dekker, maar meer dan remise zat er niet in. Uitslag nipt 7 – 5.

In de onderlinge competitie raakt Barteld Kortstra steeds meer op dreef, na zijn mooie winst op Jaap Oosterdijk speelde hij nu een gelijkwaardige remise tegen Willem Akkerman, de uitslagen: Jan Visser – Jan Niezen 2 – 0, Andries de Ruiter – Gabe Heijboer 1 – 1, Joop Beetsma – Iepie Poepjes 2 – 0, Barteld Kortstra – Willem Akkerman 1 – 1.