Sander Meeter Fries Kampioen Biertappen 2017

SNEEK/LEMMER - Sander Meeter van Beachclub Lemmer heeft maandag het Fries Biertapkampioenschap gewonnen. In De Walrus in Sneek streden 48 professionele biertappers uit Friesland tegen elkaar.

In de eerste ronde moesten alle deelnemers 2 stangetjes en 2 vaasjes tappen. Beachclub Lemmer was met 3 deelnemers op dit Kampioenschap vertegenwoordigd.

Rik Tichelaar scoorde voor de stangetjes 97 punten en voor de vaasjes scoorde hij 104 punten. Bij elkaar opgeteld kwam hij uit op 201 punten. Met dit resultaat eindigde hij op een mooie 13e plaats. Rein Arjan Zijlstra scoorde voor de stangetjes 102 punten en voor de vaasjes 118 punten. Bij elkaar opgeteld kwam hij uit op 220 punten. Met dit resultaat eindigde hij als vierde en plaatste zich voor de finale. Sander Meeter scoorde voor de stangetjes 114 punten en voor de vaasjes 108 punten. Bij elkaar opgeteld kwam hij uit op 222 punten. Met dit resultaat eindigde hij als tweede en plaatste zich voor de finale.

In de finale streden de beste 10 biertappers van Friesland tegen elkaar om de prestigieuze titel Fries Kampioen Biertappen 2017. De punten van de eerste ronde telden niet meer mee in de finale. In de finale moesten alle finalisten 2 stangetjes tappen, 2 vaasjes tappen en 1 flesje Grolsch Bockbier uitschenken op een dienblad voor de jury. Sander Meeter van Beachclub Lemmer presteerde uitmuntend en werd de terechte winnaar van dit Kampioenschap! Tweede eindigde Guido de Mari uit Leeuwarden en derde eindigde Jeroen Efdé uit Marssum. Rein Arjan Zijlstra van Beachclub Lemmer eindigde in de finale keurig als zesde.

De nummers 2 en 3 plaatsten zich voor de landelijke finale. Fries Kampioen Biertappen Sander Meeter mag helaas niet meedoen aan de landelijke finale, omdat Erwin Stokmans zich tijdens het Biertapkampioenschap van Noord-Nederland al had geplaatst voor de landelijke finale. Erwin Stokmans, de winnaar van vorig jaar, fungeerde tijdens dit Fries Biertapkampioenschap als proeftapper.