Nederland Leest over Robotica

BALK - Het thema van Nederland Leest is dit jaar Robotica. Iedereen krijgt te maken met robotisering; beangstigend of is het juist een verrijking?.

Vanaf woensdag 1 november ligt het gratis boek ‘Ik robot’ van auteur Isaac Asimov klaar in alle bibliotheken, om alvast in de stemming te komen! Zolang de voorraad strekt. Dit jaar staat het boek ‘Ik, robot’ van auteur Isaac Asimov centraal. Het boek wordt gratis uitgereikt aan leden en niet-leden gedurende de maand november. Zolang de voorraad strekt. ‘Ik robot’ is een futuristische raamvertelling rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Isaac Asimov (1920 – 1992) geldt misschien wel als de grootste sciencefictionauteur aller tijden. Hij was de grondlegger van de robotica en kwam met drie belangrijke wetten die nog steeds als basis dienen voor het denken over robots.

Workshop Programmeren

Op vrijdag 24 november, van 15.00 tot 16.30 uur, kunnen kinderen met de Bee-Bot de beginselen van het programmeren leren in bibliotheek Balk. Deze workshop is voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Graag Aanmelden voor deze activiteit via bibliothekenmarenfean.nl/robotica of aan de balie van bibliotheek Balk.