Punt Twa zoekt helpende handen voor Voedselbank en Samen Koken

JOURE/LEMMER - Bij de uitgifte van de voedselpakketten van de voedselbank staan vrijwilligers van Miks Welzijn klaar om een kopje koffie en thee te schenken voor en een gesprekje te voeren met, de deelnemers van de voedselbank.

Miks Welzijn is op zoek naar communicatieve vaardige vrijwilligers met een empathisch vermogen, die een luisterend oor willen bieden tijdens de uitgifte. De uitgifte vind elke vrijdagochtend in Joure en Lemmer bij toerbeurt plaats van 09:30 uur tot 12:30. Beschikbaarheid is in overleg maar heeft de voorkeur voor één of twee keer per maand.

Voor een nieuw project ‘Samen koken’ is Miks Welzijn op zoek naar vrijwilligers die dit nieuwe project willen coördineren. Doel van het nieuwe project is om gezond en goedkoop koken te combineren. Als vrijwilliger coördinator houdt u zich bezig met de voorbereiding en uitvoering van dit project. Omdat het project nog moet starten zijn dagen/tijden en tijdsinvestering nog in overleg. ‘Samen koken’ zal één keer in de drie maanden plaatsvinden.

Voor het nieuwe project ‘Samen koken’ worden ook vrijwilligers gezocht die het leuk vinden om één keer per maand op vrijwillige basis een proeverij voor te bereiden en uit te voeren bij voedselbank. Als vrijwilliger houdt u zich bezig met het halen van de boodschappen, het (voor)bereiden van hapjes en drankjes en het serveren van deze hapjes tijdens de uitgifte. Tijdsinvestering: Op de donderdag haalt u de boodschappen en op de vrijdagochtend bereidt en serveert u de kleine gerechten tussen 08:00 en 12.30 uur.

Bent u nieuwsgierig naar deze of andere vrijwillige vacatures? Neem dan contact op met Punt Twa, telefoon: 0513-414593 of via email: joure@punttwa.nl. Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op de website www.punttwa.nl.

Bij Punt Twa kan men terecht met vragen op het gebied van vrijwillige inzet, mantelzorgondersteuning en voor het invullen van (lastige) formulieren. Punt Twa is gevestigd in Joure, Lemmer en Balk. In Joure is dit bij Miks Welzijn aan de Brugstraat 1, geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9:00 - 16:00 uur. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen voor informatie en advies.