Nostalgisch huisdammen bij Damclub Lemmer

LEMMER - De damavond begon met de loting voor de eerste bekerronde op 20 november. Als mooiste duel kwam uit de pet van Joop de kraker Peter Achterstraat tegen Geert van der Molen.

De duels in de onderlinge competitie stonden deze avond in het teken van “het slaan”, of te wel het onreglementair slaan. In de partij tegen Jan Niezen verzuimde Marjan Rutgers, kennelijk nog met de loting in gedachten, een schijf te slaan, waarop Jan Niezen onmiddellijk reageerde met : Marjan je moet slaan en slaan is verplicht! Marjan, als altijd plichtsgetrouw voldeed direct aan zijn verzoek. Ook Gabe Heijboer raakte door alle hectiek in zijn partij tegen Geert van der Molen wat van slag door zelf 2 schijven inclusief een eigen schijf te slaan in plaats van 1. Gelukkig loste Geert, die alle spelregels uit zijn hoofd kent, dit snel weer op. Maar al met al deed dit denken aan vroegere tijden, toen mocht je als verwoed huisdammer als een speler verkeerd of niet sloeg “poester”roepen en die schijf zelf van het bord nemen! De echtelieden Bouke en Zwaantje van der Werff sloegen er over en weer wel goed op los, gelukkig waren het alleen de schijven die er van langs kregen.

De uitslagen: Hans Poepjes – Joop Beetsma 1 – 1, Geert van der Molen – Gabe Heijboer 2 – 0, Iepie Poepjes – Peter Achterstraat 0 – 2, Bouke van der Werff – Zwaantje van der Werff 2 – 0, Marjan Rutgers – Jan Niezen 0 – 2, Barteld Kortstra – Andries de Ruiter 2 – 0.