Joris Linssen met Caramba speelt Serenade

LEMMER - In de theaterzaal van De Hege Fonnen spelen Joris Linsen & Caramba hun vijfde voorstelling Serenade.

Joris Linssen & Caramba speelden in 2011 hun programma ‘Vuur’ met veel succes bij ons in de Hege Fonnen. Hoog tijd om ze weer naar Lemmer te halen. Dit keer draait hun programma ‘Serenade’ om de lofzang, gelardeerd met Mexicaanse peper.

Serenade is geïnspireerd op het Mexicaanse gebruik een orkestje in te huren om je geliefde het hof te maken of je overleden helden te eren. Op Allerzielen (Día de los muertos, Mexicaanse dodendag) maakte de groep een rondreis langs belangrijke plekken van overleden Nederlandse artiesten, om ze te eren met een lied. En in de zomer stonden de amigo’s onder menig balkon een liefdeslied te zingen. Joris Linssen en zijn vrienden smeden deze verhalen en liedjes aaneen tot een hartverscheurende en hilarische voorstelling. Een ode aan het leven, de liefde en de muziek. Ook deze tournee brengt Caramba percussioniste/zangeres Djem van Dijk mee!

‘Begin jaren ’90 woonde Joris Linssen een tijdje in Mexico, voor zijn afstudeer-onderzoek. Hij zag dat muziek daar een grote rol speelt in het dagelijks leven, maar ook dat ze heel anders omgaan met de dood. Zo is het gebruikelijk om op 2 november, Allerzielen, naar het graf van een geliefde te gaan en zijn of haar lievelingsgerecht te eten en een orkestje te laten spelen. Mexicanen vieren het leven, in plaats van dat ze de dood herdenken. En muziek speelt daarbij een grote rol. Joris Linssen: ‘Dat vond ik indrukwekkend. Maar ze hebben ook de liefdesserenade. Als je in Mexico verliefd bent op iemand, huur je een orkestje in om je liefde te laten bezingen. Dat vond ik zó mooi. Ik vroeg me af of dat ook in Nederland zou kunnen: Serenades voor de doden en serenades voor de liefde. Afgelopen jaar hebben we dat hier met ons eigen bandje uitgeprobeerd.’ De band heeft opgetreden voor de dochters van Bram Vermeulen met ‘Verlangen’ en ook voor Xandra, de weduwe van Herman Brood met ‘Nooit meer alleen’.

Zaterdag 18 November in Theater De Hege Fonnen (Lemmer). Aanvang 20.00 uur. Entree: € 18,50 inclusief pauzedrankje. www.jorislinssen.nl