‘Ferdivedaasje op Snein’ met foto’s van oud-Lemmer

Lemmer - Zondag 12 november van 14.30 uur tot 16.30 uur is de er weer Ferdivedaasje op Snein in het Dienstencentrum in Lemmer. Dit nieuwe initiatief van AanZet, Hof & Hiem, Miks welzijn en het Dienstencentrum wordt voor de tweede keer georganiseerd. Deze keer zijn er tal van (oud-hollandse) spellen aanwezig en wordt op de achtergrond een fotovoorstelling gedraaid met foto’s van oud-Lemmer.

De eerste editie van Ferdivedaasje op Snein op 8 oktober was zeer geslaagd met ruim 50 bezoekers. Het Lemster Shantikoor was toen aanwezig om Ferdivedaasje op Snein in te luiden. Dit werd dus zeer gewaardeerd.

Iedere tweede zondag van de maand zal Ferdivedaasje op Snein plaatsvinden. Ferdivedaasje op Snein staat voor Vermaak op Zondag en ontspanning & ontmoeting. De organiserende partijen signaleerden dat veel mensen in het weekend alleen zijn, of dat het stil is, met name op de zondag en in de donkere maanden die voor ons liggen. Daarnaast richt het zich ook op mensen die bezoek krijgen, maar met hun bezoek ook wel eens ergens anders naartoe willen op zondag. Het is bedoeld als lichtpuntje in het weekend, om andere mensen te ontmoeten, er even op uit.

Vanaf 14.30 uur gaan de deuren open. Het eerste kopje koffie of thee is gratis en er wordt voor een welkomsthapje gezorgd. Ferdivedaasje op Snein is een inloopmoment, bezoekers mogen gaan en komen wanneer ze willen.