Repair Café Lemmer

LEMMER - In oktober van dit jaar was het 8 jaar geleden dat in Amsterdam het eerste Repair Café plaatsvond. Inmiddels zijn er alleen in Nederland al meer dan 300 groepen actief op het gebied van duurzaamheid en milieu.

Niet alleen in Nederland zijn vrijwilligers actief in de Repair Cafés. In wel 33 landen heeft dit initiatief navolging gevonden. Om dit 8-jarig jubileum te vieren is er vrijdag 17 november, als het Repair Café weer open is, iets lekkers bij de koffie. Zie ook www.repaircafe.nl.

Om mensen die overdag niet in de gelegenheid zijn om naar het Repair Café te komen, is het deze keer op vrijdagavond en wel van 19.00 – 21.00 uur in het Dienstencentrum Senioren. Op 3 oktober werd op de Dag van de Ouderen in het DC een lezing gegeven door de brandweer van DFM. Aan de orde kwam onder andere dat bij oude (schemer)lampen de bescherming van de snoeren (soms nog met textiel eromheen) korrelig wordt en dus onveilig. Dit geldt ook voor de bakelieten stekkers. Het Repair Café is dé plaats om dit te laten herstellen. Reparaties zijn gratis (kleine vrijwillige bijdrage is welkom), kopje koffie of thee (met iets lekkers) is gratis en er is natuurlijk ook weer een weggeeftafel.