Tandenpoetsen op De Meerpaal

LEMMER - Fryslân hield van 6 tot en met 10 november de Friese Tandenpoetsweek voor ruim 1500 basisschoolleerlingen. In Lemmer dedd de Meerpaal mee met de actie. Hier leerden een honderd kinderen goed tandenpoetsen.

De week is in samenwerking met de opleiding Tandartsassistent van ROC Friese Poort voor de vierde keer op rij. Tijdens deze week gaan derdejaars studenten van ROC Friese Poort op 32 Friese basisscholen tandenpoetslessen verzorgen. In totaal zullen 1553 basisschoolleerlingen bezoek krijgen van de studenten. Dat zijn meer leerlingen dan in de voorgaande drie jaren. GGD Fryslân en ROC Friese Poort organiseren deze week omdat zij zich willen inzetten voor een goede mondgezondheid. Tandenpoetsen is hiervoor de basis, samen met gezond eten.

Samenwerken

Tijdens de Tandenpoetsweek geven de studenten tandenpoetslessen en voorlichtingen op verschillende basisscholen. Studenten van ROC Friese Poort bereiden zich samen met GGD Fryslân voor. Dit doen zij door middel van literatuuronderzoek, rollenspelen en het oefenen van presentatietechnieken. ROC Friese Poort leidt studenten op voor een veelzijdige baan als tandartsassistent. Ze hebben daarbij veel aandacht voor de praktijk.