Weg tussen Lemmer Follega vier weken dicht

Lemmer - De Straatweg vanuit Lemmer tot aan Follega (kruising met de N354) is de komende vier weken gesloten voor wegwerkzaamheden. Het wegdek is erg slecht en niet meer veilig.

De werkzaamheden vinden plaats van maandag 20 november tot en met woensdag 19 december. Bewoners van de Straatweg zijn met een brief geïnformeerd over de werkzaamheden. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk, al is het soms met enige overlast of oponthoud. Het overige verkeer wordt omgeleid via het Westeind. De Straatweg blijft bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Lemmer ligt hiermee opnieuw op de kop. ‘We realiseren ons dat er veel werkzaamheden tegelijkertijd plaatsvinden in en rond Lemmer, zowel door provincie als door gemeente’, meldt de gemeente. ‘Toch kunnen we in verband met de veiligheid de werkzaamheden ook niet meer uitstellen. We doen ons best om het werk zo vlot mogelijk weer klaar te hebben.’

In verband met het Dickens Festival kan het verkeer van 15 tot en met 17 december over de Straatweg, daarna is de straat tot aan 20 december weer dicht voor de afronding. De werkzaamheden starten op 20 november. Eerst worden de bestaande deklaag en de tussenlaag eraf gefreesd. Na het aanbrengen van asfaltwapening, worden er twee nieuwe asfaltlagen en een nieuwe markering aangebracht. De rijbaanmarkering is vergelijkbaar met de markering die de Straatweg nu ook heeft. Ook krijgt de weg net als nu weer een aantal verkeersdrempels.