‘Vervanging van fundering kost veel tijd’

LEMMER - De provincie Fryslân stelt bepaalde eisen aan asfalt en de fundering daarvan. Uit onderzoeken blijkt dat de eisen voor de fundering tussen Lemmer en Sondel niet behaald zijn. Samen met aannemer Reimert B.V. is de provincie daarom op zoek gegaan naar een oplossing.

Het vervangen van de fundering kost echter veel tijd. Omdat de kou er aan zit te komen, kiezen ze ervoor om deze werkzaamheden volgend jaar uit te voeren. Met slecht weer en kou kunnen ze namelijk niet asfalteren. Ze plaatsen daarom tijdelijke belijning op de weg. Zodra de tijdelijke belijning erop staat, gaat de maximale snelheid naar 70 kilometer per uur.

Ondertussen werkt aannemer van Gelder B.V. door aan alle werkzaamheden op de Rondweg. Zo werd vorige week de fietsoversteekplaats bij de Tramdijk geasfalteerd. Ook bij de nieuwe rotonde bij de Brekkenweg zijn de veranderingen al goed zichtbaar. Om de rotonde aan te sluiten op de N359 is het nodig deze één weekend af te sluiten. We asfalteren dan ook de weg vanaf de rotonde tot aan Tacozijl. De afsluiting vindt plaats in het weekend van 9 en 10 december.

De komende weken werkt de gemeente De Fryske Marren aan de Straatweg. Het gaat om het gedeelte vanuit Lemmer (kombord) tot aan Follega (de kruising met de N354). De weg was toe aan onderhoud en daardoor erg onveilig. De gemeente heeft daarom besloten de werkzaamheden versneld uit te voeren. Het werk duurt uiterlijk tot en met vrijdag 22 december.