Maeykes Bibliotheek wint Social Sofa

SINT NICOLAASGA - Maeykes Bibliotheek heeft een Social Sofa gewonnen. De Social Sofa is een betonnen bank, bewerkt met mozaïek door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en staat symbool voor verbinding.

Door de unieke samenwerking met bibliotheken Mar en Fean is de bibliotheekfunctie voor het dorp Sint Nicolaasga behouden gebleven. Maeykes Bibliotheek past goed bij de doelen van een Social Sofa: ontmoetingen realiseren, de leefbaarheid van een wijk verbeteren en de sociale verbondenheid tussen bewoners een impuls geven. Om die reden heeft de bibliotheek deze prijs gewonnen. Maeykes Bibliotheek is de provinciale winnaar van een landelijke wedstrijd onder alle bibliotheken in Nederland.

De onthulling van de Social Sofa is een feestelijke gebeurtenis. Op 4 december 2017 om 16.00 uur worden alle prijswinnende projecten door het hele land op hetzelfde moment onthult. Maeykes Bibliotheek is namelijk niet de enige organisatie die een sofa heeft gewonnen. In elke provincie wordt er één uitgereikt. Wethouder Janny Schouwerwou gaat de social sofa in Sint Nicolaasga onthullen.