Notaris vertelt over testament bij De Bolder

LEMMER - ‘Hoe raar je het ook bedenkt, in een testament kun je in principe alles laten opnemen wat je wenst. Tenminste, als je nog wilsbekwaam bent.’ Dat was één van de belangrijke punten die de aanwezigen dinsdagavond te horen kregen tijdens de avond over het werk van de notaris, die Ontmoetingscafé De Bolder organiseerde.

Het was een informatieve avond in het Dienstencentrum. Notaris Mr. P. Alberda uit Lemmer vertelde over zijn werk als notaris en over voorbeelden die zich in de praktijk voordoen. Aan de orde kwam onder meer het testament, akten, erfenissen en het juridische aspect wat daar bij komt kijken. Tussendoor gaf hij ieder zo nu en dan een goed advies.

De Bolder is een samenwerkingsverband tussen organisaties in De Fryske Marren die werkzaam zijn op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Iedere twee maanden houdt De Bolder een ontmoetingsavond in het Dienstencentrum Senioren in Lemmer. De volgende staat gepland voor dinsdag 30 januari 2018 en heeft als thema Hoe blijf je in balans als mantelzorger.