Ingezonden brief | Accommodatie van vv Renado ondermaats

Joure - De Fryske Marren maakt zich zorgen over de accommodatie van vv Renado Sint Nicolaasga. Vrijdag is de FNP fractie op bezoek geweest bij voetbalvereniging Renado in Sint Nyk.

Deze voetbalclub bestaat het komende jaar 80. Een voetbalvereniging met historie. In het verleden is een bijzondere situatie ontstaan: er was voornemen om een fusie met VVI (Voetbal Vereniging Idskenhuizen) aan te gaan. Daarom is de complete jeugd vanaf seizoen 2009/2010 verder gegaan als jeugdvoetbalvereniging vv RVC (Renado-VVI-Combinatie). Deze fusie is niet doorgegaan, doordat VVI zich teruggetrokken heeft VV Renado en, destijds VVI ook, zijn ervan uit gegaan dat ze op een nieuw complex konden rekenen nadat de fusie een feit was. Dit is al uitgebreid besproken in mei 2015, met de behandeling van de notitie knelpunten sportaccommodaties “Meeer dan accommoderen” in de Raad. Daarom zal het onderhoud van de accommodatie achter gebleven zijn. Natuurlijk heeft regulier onderhoud aan de kleedkamers wel plaats gevonden maar geen grote renovaties.

De kleedruimtes zijn eigendom van de gemeente. We hebben met de voorzitter de kleedruimtes bekeken. Daar zijn we van geschrokken: Er bevindt zich tegelwerk van 70 jaar geleden, het elektra en leidingwerk is niet in de muur verwerkt, slecht geïsoleerd en enkel glas. Daarbij zijn ook de kozijnen en deurposten op diverse plaatsen totaal verrot.

De grootste vraag van Renado is 'weer zijn we aan toe? ' De club zou graag duidelijkheid willen nu de fusie niet doorgaat. De FNP fractie zal vanavond aan de wethouder vragen of de gemeente op de hoogte is van de situatie bij vv Renado, of er een oplossing kan komen voor de sterk verouderde kleedruimtes misschien kan er sprake zijn van overname van de kleedruimtes door de vereniging.

Graag willen wij, maar ook zeker vv Renado weten hoe de vereniging verder moet in de toekomst, nu de fusie niet meer door gaat. Kan de vereniging op de huidige plek blijven of is er kans op een nieuw sportpark?

Gerda de Vries FNP de Fryske Marren