Peter Achterstraat herfstkampioen Damclub Lemmer

LEMMER - Na een zwaar bevochten overwinning tegen een uitstekend spelende Jaap Oosterdijk en omdat de concurrentie weer punten verspeelde, is Peter Achterstraat opnieuw herfstkampioen geworden.

Ook Geert van der Molen en Joop Beetsma speelden een dijk van een partij. Nadat Geert zich uit een langevleugelopsluiting wist te bevrijden, omsingelde Joop de voorpost om deze langzaam maar zeker op te peuzelen. Maar Geert gaf geen krimp verdedigde zich als een leeuw en wist met een 5 om 5 combinatie veilig de remisehaven te bereiken. Iepie Poepjes had snode voornemens en kwam tegen Willem Akkerman met een nieuwe openingsvariant op de proppen. Dit leverde haar al vrij snel voordeel op in de vorm van schijfwinst en niet veel later kwam het zetje van Lochtenberg er nog overheen, een mooie vijfklapper naar dam en kon Willem haar feliciteren. Iepie kondigde vervolgens aan dat ze haar openingsrepertoir verder zou uitbreiden en Peter is dus gewaarschuwd.

Uitslagen onderlinge competitie: Bouke van der Werff – Feike Muurling 1 – 1, Marjan Rutgers – Jelle Jellesma 0 – 2, Zwaantje van der Werff – Gabe Heijboer 1 – 1, Jaap Oosterdijk – Peter Achterstraat 0 – 2, Joop Beetsma – Geert van der Molen 1 – 1, Iepie Poepjes – Willem Akkerman 2 – 0