Winters Actief: samen naar de Kerstmarkt in Heerenveen

DFM - Na het succes van Zomers Actief afgelopen jaar, komt er nu een wintervariant: Winters Actief. Winters Actief bestaat uit een reeks activiteiten die in december tot en met februari plaatsvinden.

Zaterdag 16 december is de eerste activiteit: naar de Kerstmarkt in Heerenveen. Tijdens deze markt is onder andere een levende kerststal, een soul- en foodfestival en vele kraampjes. Iedereen uit de gemeente De Fryske Marren is uitgenodigd om mee te gaan. Aan de Kerstmarkt zijn geen kosten verbonden; een ieder kan gratis mee. De kosten die op de Kerstmarkt worden gmaakt, zijn wel voor eigen rekening.

Er zijn opstapplaatsen in Balk, Lemmer, Sint Nicolaasga en Joure. In Balk is om 11.00 uur het vertrek vanaf ’t Haske (Dubbelstraat 10), in Lemmer wordt om 11.15 uur vertrokken vanaf het Dienstencentrum (Wiepke Hofstraat 8), in Sint Nicolaasga is het vertrek een kwartier later om 11.30 uur bij het Unitas gebouw (Omloop 1) vandaan en in Joure om 11.35 uur bij het kantoor van Miks welzijn vandaan (Brugstraat 1). Om 12.00 uur verzamelt iedereen op de Kerstmarkt in Heerenveen.

Mensen die mee willen dienen zich wel op te geven, omdat er dan met elkaar meegereden kan worden. Geef hierbij aan dat het gaat om de Kerstmarkt in Heerenveen vanuit Winters Actief en ook aangeven of u een auto (vervoer) tot uw beschikking heeft. Opgeven kan via gschaap@miks-welzijn.nl of 0513- 414 593.

Verder staan de volgende activiteiten nog op het programma: Een boswandeling door de bossen van Sint Nicolaasga (21 december), Schaatsen in Thialf (11 januari), Bowlen bij ’t Haske in Joure (18 januari) en een gezamenlijke lunch in Lemmer (1 februari).