Ferdivedaasje op Snein

LEMMER - ‘Ferdivedaasje op snein’ is 10 december voor de derde keer georganiseerd in het Dienstencentrum te Lemmer. Deze keer bracht Andries Visser, een veelzijdig troubadour uit Beetsterzwaag, zijn liedjes ten gehore.

Ten gevolge van de sneeuwval was de opkomst wat minder dan de vorige beide keren, maar toch wisten een twintigtal bezoekers het dienstencentrum te vinden.

Iedere tweede zondag van de maand zal Ferdivedaasje op Snein plaatsvinden. Het organiseren van deze middagen is het initiatief van AanZet, Hof & Hiem - Suderigge, Miks welzijn en het Dienstencentrum. Ferdivedaasje op Snein staat voor Vermaak op Zondag en ontspanning & ontmoeting. De organiserende partijen signaleerden dat veel mensen in het weekend alleen zijn, of dat het stil is, met name op de zondag en in de donkere maanden die voor ons liggen.

Daarnaast richt het zich ook op mensen die bezoek krijgen, maar met hun bezoek ook wel eens ergens anders naartoe willen op zondag. Het is bedoeld als lichtpuntje in het weekend, om andere mensen te ontmoeten, er even op uit. Vanaf 14.30 uur gaan de deuren open. Het eerste kopje koffie of thee is gratis en er wordt voor een welkomsthapje gezorgd. Ferdivedaasje op Snein is een inloopmoment, bezoekers mogen gaan en komen wanneer ze willen. Op zondag 14 januari is de volgende in het Dienstencentrum aan de Wiepke Hofstraat 8 in Lemmer.