Wereldlichtjesdag in Lemmer

Lemmer - De Wereldlichtjesdag is afgelopen zondag voor de derde keer in Lemmer gehouden. Het verlies van een kind is een van de heftigste ervaringen die mensen meemaken in hun leven.

Om te herdenken, te delen, herinneringen op te halen en troost te vinden en te schenken wordt elke tweede zondag in december in de hele wereld de Wereldlichtjesdag gehouden.

In Lemmer hielde Suzanne de Rooij een samenzijn op de Nieuwe Begraafplaats in Lemmer, met als doel de wereld letterlijk wat lichter maken voor alle mensen die een kind verloren hebben. Voor mensen die een kind verloren zijn en hun omgeving is dit zoals vorig jaar gebleken is erg helend. In de moeilijke dagen zoals voor de kerst waarin een kind extra gemist wordt. De Rooij heeft samen met ondernemers uit Lemmer belangeloos spullen beschikbaar gesteld zoals waxinelichtjes, fakkels, bloembollen om een hart te vormen zodat in het voorjaar als de lente begint er ook een troost is. Binnen was er koffie, chocolade melk, koekjes om na te praten bij de warmte van een kampvuur met zachte akoestische live muziek. Ook waren er gedichten vanuit het hart.

Door de slechte weersomstandigheden waren er minder mensen naar de begraafplaats gekomen dan voorgaande edities.