Vier kampioenen voor Pegasus Lemmer

LEMMER - Voor de tiende keer is zaterdag in Rayon Zuidwest Friesland de FUNdag georganiseerd. Een wedstrijd voor de recreatieve turner, speciaal ontwikkeld door ons eigen rayon en inmiddels al in meerdere provincies een begrip.

Bij deze wedstrijd staat het plezier in de turnsport voorop. Naast het officiële wedstrijdgedeelte is er een klim- en klauterparcours en leren de deelnemers een dans welke zij allemaal vol trots aan het publiek tonen voor de prijsuitreiking. Dit jaar leerden de jongens voor het eerst een eigen choreografie en zo ontstond een heuse dance battle. De jongens dansten de sterren van de hemel en wonnen de battle van de meiden.

Dit jaar waren er maar liefst 175 deelnemers, waarvan 50 van Pegasus. Alle deelnemers hebben het top gedaan, ze hebben de afgelopen weken hard getraind om alle oefeningen uit het hoofd te leren en dit is dan ook bijzonder goed geslaagd. De leiding van Pegasus is trots op alle jongens en meisjes die meegedaan hebben. Ze hebben allemaal meer dan terecht een zilveren medaille gewonnen. Toch sprongen er een paar deelnemers bovenuit. De kampioenen per categorie mochten het ereschavot beklimmen en kregen een extra grote gouden medaille. Voor Pegasus was het 4x feest. In de eerste ronde werd Lisa Prins kampioen in de klasse 2012 Fun 1.

Sinds november geeft Antje Abma les bij de meisjes recreatie van Pegasus. Hiernaast is zij ook trainster bij WSV in Woudsend. Het was voor haar dan ook extra mooi toen Fardau Tuinier van Pegasus en Amke Couperus van WSV samen kampioen werden in de categorie 2011 Fun 2. Deze nieuwe samenwerking begint dus erg goed.

In de tweede ronde was het Fenna Bootsma die in de categorie 2010 Fun 1 kampioene werd. Douwe Jongschaap maakte het Pegasus feestje compleet door bij de jongens 2009 Fun 2 na een spannende strijd de hoogste score te behalen.