Dam festijn in nostalgische sferen

LEMMER - Het was weer een ouderwets gezellige boel bij Damclub Lemmer. Naast een grote opkomst was er een prachtige nostalgisch sfeer met oude tikkende tijdklokken,waardoor aloude tijden herleefden.

Joop Beetsma begaf zich tegen koploper Peter Achterstraat op glad ijs en reed na een forse uitglijder met schijfverlies een behoorlijk scheve schaats. De “Dames van Plezier” Zwaantje van der Werff en Marjan Rutgers speelden een frivole partij en hadden de grootste lol op het bord, na afloop ging Zwaantje er met de buit vandoor! De partij tussen Iepie Poepjes en Bouke van der Werff was er een waar veel muziek in zat, echter in het eindspel zong Bouke noodgedwongen een toontje lager.

Bij de duels Feike Muurling versus Geert van der Molen en Barteld Kortstra tegen Jan Visser was het armoe troef op het bord en moesten ze alle vier met open hand bedelen om een puntje. Ondertussen waren Hans Poepjes en Jaap Oosterdijk, wars van al het feestgedruis, alleen maar op winst belust en troggelden hun slachtoffers Gabe Heijboer en Andries de Ruiter eerst de schijven en daarna alle punten af en lieten ze letterlijk in de kou staan. Gelukkig konden ze zich aan de bar bij Hans weer lekker opwarmen met een mok hete chocola met slagroom, eind goed al goed.

Verslag: Joop Beetsma