Agenda | ‘Quest!’ door Mar & Klif

Joure - Hou jij van buiten zijn en van fotograferen? Of van mammoeten, archeologie, piraten, vissen, kleien, puzzelen, spelen? Kom dan in de kerstvakantie naar Mar en Klif en ga op Foto-Expeditie door de natuur of doe de kekke tabletroute ‘Quest!’ door Mar en Klif’.

Foto Expeditie: Ga met je mobieltje of fototoestel op 'Foto-Expeditie door de natuur'. Bij de balie van Mar en Klif liggen een aantal setjes met leuke opdrachtenkaarten klaar. Het is de bedoeling dat je samen met je gezin of familie op pad gaat, het bos in, en de foto-opdrachten maakt. Maak bijvoorbeeld een foto van een boomknuffelaar, van iets wat heel groot en heel klein is, van weerspiegeling, van vogel- en kikkerperspectief, mist, wolken, zoek kaders in de natuur, maak een natuurselfie, en nog veel meer... Mocht je zelf geen mobieltje hebben dan hebben wij een aantal 'leen-exemplaren' opgeladen voor jullie klaar liggen! Als je je mailadres achterlaat sturen wij je na afloop een format toe om van de foto's van de fotosafari een kwartet- of memoryspel te maken. Een leuke herinnering aan jullie middagje buiten. De kosten zijn € 2,= per setje kaarten. De huur van een mobieltje is € 4,=, borg € 20,=.

‘Quest!’: In Mar en Klif hangen een aantal tablets met allerlei leuke ontdek- en doe-opdrachten over het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Zo kruip je onder andere in de huid van een archeoloog en ga je op zoek naar vondsten uit een ver verleden en probeer je een ‘mammoetskelet’ in elkaar te puzzelen. Je kunt een trechterbeker kleien, vissen uit de Zuiderzee vangen, met een projector tekenen, braakballen pluizen, een stins en een boerderij bouwen, weidevogels en hun kuikens bij elkaar zoeken met het elektrospel en nog veel meer. De route heeft twee versies, de ene is geschikt voor de leeftijd van 4-7 jaar (onder begeleiding) en de andere voor de leeftijd van 8-12 jaar. De kosten zijn € 2,= per kind. Kom jij de route testen?

Mar en Klif is in de kerstvakantie dagelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00-16:00 uur en zondags van 13:00-16:00 uur. Op 25, 26 en 31 december en 1 januari zijn ze gesloten.

Kijk voor meer informatie op www.marenklif.nl.