Agenda | Kerstvakantie-activiteiten in bibliotheek Lemmer

Lemmer - Bij de bibliotheek in Lemmer zijn deze vakantie weer verschillende activiteiten te beleven. Op zaterdag 30 december om 11.00 uur komt Hinke Strien van het Muziekbeestje langs voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Het jaar is bijna voorbij en daarom gaat Hinke samen met de kinderen aan de slag met het prentenboek Kikker en het Nieuwjaar van Max Velthuijs. Kikker en zijn vrienden gaan met de slee naar het jaarlijkse nieuwjaarsdiner bij Varkentje. Als ze bij Varkentje aankomen blijkt door een valpartij van Varkentje alles nog lang niet klaar te zijn. Kan het feest nu wel doorgaan? Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen aan deze vrolijke activiteit.

Woensdag 3 januari om 11.00 uur kunnen kinderen van 6 tot 10 jaar meedoen aan Een ijskoud avontuur in de bibliotheek. Ze beginnen deze winterse activiteit met een spannend verhaal en daarna gaan ze creatief aan de slag. Het verhaal ‘Larski slaat alarm’ gaat over twee kinderen die tijdens hun vakantie op Schiermonnikoog ingesneeuwd raken. Bij het sleeën in de duinen vinden ze een poolhondje, Larski, die aanvoelt dat zoveel sneeuw en kou erg gevaarlijk is. Er kunnen maximaal 15 kinderen deelnemen. Na het verhaal mogen de kinderen een schilderij van een sneeuwstorm maken. Tip: neem hiervoor een oude tandenborstel mee. Meedoen aan deze activiteiten kost € 2,- voor wie lid is van de bibliotheek. Niet-leden betalen € 4,- Aanmelden kan alleen online: Voor zaterdag 30 december via www.bibliothekenmarenfean.nl/sbm. Voor woensdag 3 januari via www.bibliothekenmarenfean.nl/ijskoud-lemmer.