Vrachtwagenchauffeur zwaargewond bij ongeval op A6 bij Bant

BANT - Op de A6 tussen Lemmer en Bant is vrijdagochtend 1 juni een vrachtwagenchauffeur ernstig gewond geraakt bij een ongeval.Door nog onbekende oorzaak botste rond 09:30 uur een vrachtwagen van een transportbedrijf tegen een pijlwagen op de vluchtstrook van de snelweg. De pijlwagen stond er vanwege werkzaamheden langs de A6. De vrachtwagen schaarde en de cabine kantelde door de harde klap. De vrachtwagenchauffeur raakte volgens de politie zwaargewond en moest ter plekke worden gereanimeerd. Personeel van de traumahelikopter uit Groningen bood medische assistentie. Ook de brandweer kwam met voertuigen uit Creil en Rutten ter plekke. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. 

De A6 tussen Lemmer en Bant is momenteel volledig afgesloten. Het ingesloten verkeer op de A6 is inmiddels om het ongeval heen geleid. Vanaf Lemmer wordt al het andere verkeer omgeleid via de Lemsterweg.

De afsluiting zal nog de hele middag gaan duren vanwege onderzoek en opruimwerkzaamheden. Ook is er diesel op de weg lekt. De berm moet worden schoongemaakt en mogelijk ook het asfalt. Tot zeker tegen de avond zal de A6 richting Emmeloord zijn afgesloten.