Kinderen de baas bij sc Heerenveen

HEERENVEEN - Voor één dag door het leven als Personal Club Assistent bij sportclub Heerenveen. Op World Children’s Day, 20 november, wordt deze droombaan – en talloze meer droombanen – vervuld door kinderen. Tientallen bedrijven en organisaties door heel Nederland werken mee aan de actie ALS EEN BAAS van UNICEF Nederland. Op de speciale vacaturewebsite http://www.unicef.nl/alseenbaasstaan alle droombanen vermeld. Kinderen kunnen zich nu aanmelden.

Voor één dag door het leven als Personal Club Assistent bij sportclub Heerenveen. Op World Children’s Day, 20 november, wordt deze droombaan – en talloze meer droombanen – vervuld door kinderen. Tientallen bedrijven en organisaties door heel Nederland werken mee aan de actie ALS EEN BAAS van UNICEF Nederland. Op de speciale vacaturewebsite http://www.unicef.nl/alseenbaasstaan alle droombanen vermeld. Kinderen kunnen zich nu aanmelden.

De komende week kunnen kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar zich opgeven voor een van de vele vacatures. Voor één keer zijn de kinderen de baas. Wat zouden zij doen als ze het voor het zeggen hebben? ‘Het is superbelangrijk dat de stem van kinderen wordt gehoord, in het bijzonder op World Children’s Day – de dag van de Rechten van het Kind.

Op die dag wordt er mét kinderen gepraat, niet alleen over’, zegt Gina Adu van het UNICEF Jongerenpanel. Dat is de groep jongeren die het hele jaar met UNICEF meedenkt en meepraat. Het Jongerenpanel zelf neemt die dag het Museon over. Ze organiseren een debat en workshops voor Haagse middelbare scholieren over de vraag, ‘hoe het museum meer de stem van kinderen kan laten horen’.

‘Kinderen zijn de toekomst en bepalen dus ook de toekomst van het Nederlandse voetbal. Door ze een dag de baas te laten zijn als bijvoorbeeld trainer, directeur of persvoorlichter binnen een Eredivisieclub, krijgen ze een unieke positie voor die dag, wat volledig aansluit bij de bedoeling van World Children’s Day’, aldus Eredivisiedirecteur Jacco Swart. ‘Natuurlijk verwachten de clubs ook veel goede verfrissende ideeën te krijgen van deze jonge leiders, waar iedere club zeker z’n voordeel mee gaat doen.’

Tramconducteur in Amsterdam, producer bij Radio 538, storemanager bij H&M… te veel om op te noemen. Alle vacatures staan op de website met daarbij een omschrijving van de job, de taken voor de nieuwe werknemer en aan welke eisen de sollicitant moet voldoen.