Werk Ron Overtoom te zien bij Keunst en Keur

Sint Nicolaasga - Door omstandigheden heeft deze week een wisseling plaatsgevonden bij de expositie van Keunst en Keur op de locatie van hotel-restaurant De Oorsprong in Sint Nicolaasga.

Op die locatie zijn de werken te bezichtigen van Reiny Bourgonje (fotografie) en Corine van de Linde (schilderijen). Deze werken zijn nu aangevuld met werk van Ron Overtoom (schilderijen en boetseerwerk).

Ron kan geïnspireerd raken door fijne ontmoetingen met mensen, waarbij het kan gaan om zaken die je niet dagelijks onder woorden brengt. Maar ook door een landschap, door een innerlijk aangeraakt worden door muziek. En ook door wat al schilderend ontstaat op het doek, de wisselwerking van kleuren, vormen en dat wat een kwast teweegbrengt. Dan meldt zich iets dat uitgedrukt lijkt te willen worden.

Ron Overtoom was jarenlang trainer in de zorgsector en verzorgt nog lezingen over het omgaan met personen met dementie en is daarnaast gepensioneerd. Dat biedt hem de gelegenheid om zijn artistieke verlangens en talenten de ruimte te geven. Ron is lid van het Lemster Palet en is verbonden aan de Schilderschool in Sint Nicolaasga.

Ron schildert in zijn atelier aan huis, waar hij ook zijn beelden van klei boetseert. En met soortgelijke expressie: het ontstaat vaak tijdens het werken. Dat geldt ook voor zijn muziek. Ron kan met instrumenten uitdrukken wat er in hemzelf en in anderen omgaat en wat raakt. Zo is voor hem alle expressie uit dezelfde bron. Muziek, boetseren, schilderen, het is vrolijk, meeslepend, soms sereen en altijd kleurrijk.

De expositie loopt nog t/m 11 februari 2019.