Gemeente De Fryske Marren houdt ondernemersbijeenkomst over ondermijnende activiteiten door criminelen

De gemeente De Fryske Marren houdt op 16 september een bijeenkomst met als thema ‘Ondernemers Alert’.

Tijdens de bijeenkomst wordt niet alleen informatie gegeven over diverse vormen van ondermijnende criminaliteit, maar ook hoe signalen hierover te herkennen, hoe (anoniem) melding van ondermijning kan worden gedaan en welke schade ondernemers en de directe omgeving van ondermijning kunnen ondervinden.

Ook zijn twee ervaringsdeskundigen aanwezig, die onbedoeld in contact kwamen met criminelen die hun onderneming misbruikten. De beide ondernemers vertellen hun persoonlijke verhaal. 

Daarnaast kan een kijkje worden genomen in ‘ondermijningscontainers’. Daarin zijn aanwijzingen en materialen van verschillende soorten van producties te vinden, waaronder: cocaïne (persen en uitwassen van coke), hennepteelt (kwekerij en illegale stroomaansluitingen) en synthetische drugs (lab).

,,Ondermijning is moeilijk zichtbaar, maar komt ook voor in De Fryske Marren. Corona stopt criminelen niet, juist integendeel. Criminelen hebben een neus voor ondernemers die het zwaar hebben”, aldus de gemeente De Fryske Marren, die de bijeenkomst houdt in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het Platform Veilig Ondernemen Noord-Nederland.

De bijeenkomst begint om 18.30 uur en is in partycentrum ’t Haske in Joure.

Voor meer informatie en aanmelden zie www.defryskemarren.nl/ondernemersalert.