SKS-kampioenschap gaat door

REGIO Het skûtsjesilen van de SKS gaat dit jaar door. Dat heeft het SKS-bestuur besloten. De zeilstrijd vindt plaats van 24 juli tot en met 6 augustus.

De randvoorwaarden waaronder de wedstrijden worden gehouden, worden per persconferentie bekeken. ,,Maar voor nu is het van belang dat de veertien skûtsjes, schippers, bemanningen en families zich kunnen opmaken voor een veertiendaags zeilkampioenschap”, aldus het SKS-bestuur.

De afgelopen maanden overlegde een kleine afvaardiging van het SKS-bestuur met betrokken overheden over een alternatief zeilscenario.

,,De gemeenten hebben inmiddels aangegeven dat wat hen betreft de SKS kan inzetten op het organiseren van het reguliere kampioenschap. Tevens wordt geadviseerd om ook een vergunning aan te vragen voor het beoogde alternatieve kampioenschap.”

Plan B

Mocht de situatie rondom de coronatijd verslechteren, dan kan de SKS plan B in werking laten treden: uitwijken naar het zeilen van een kampioenschap van een week op de Sleattemer Mar.

Voor het houden van oefen- en sprintwedstrijden geeft de overheid nog geen toestemming. De wedstrijden die voor juni stonden gepland, gaan dan ook niet door. ,,De SKS hoopt dat begin juli oefenwedstrijden wel weer mogelijk zijn.”