Misdaadverslaggever Gerlof Leistra geeft woensdag online lezing bij Bibliotheken Mar en Fean

REGIO Misdaadverslaggever Gerlof Leistra is geeft woensdag 9 juni vanaf 19.30 uur een online lezing bij Bibliotheken Mar en Fean.

Leistra schrijft over kopstukken in de onderwereld en de mocromaffia, zoals de moord op advocaat Derk Wiersum en Klaas Bruinsma. In zijn nieuwe boek ‘Kops’, dat op 1 juni is verscheen, beschrijft de auteur het leven van worstelkoning Bert Kops. Hij is een van de grondleggers van de worstelsport in Nederland en trainde met grote namen, zoals: Anton Geesink, Chris Dolman, John Bluming en Wim Ruska

Na zijn actieve carrière werd Kops trainer in zijn eigen sportschool aan de Weesperzijde in Amsterdam. In het boek vertelt Kops openhartig en ongezouten over zijn passie voor het worstelen en andere vechtsporten, over de tol van de training, zijn sportvrienden, zijn roerige jaren op de Wallen als portier van Casa Rosso, zijn ‘akkefietjes’ met justitie en over zijn bijzondere familie.

De lezing is onderdeel van de Week van het Spannende Boek van 7 tot en met 13 juni, waarin het genre spannende boeken extra aandacht.

De lezing kost vijf euro voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen 7,50 euro. Aanmelden kan via bmf.op-shop.nl.