Peter Westera 40 jaar in dienst bij Werkvreugde in Echten: ‘Ik krijg veel waardering voor de dingen die ik doe’

ECHTEN De 59-jarige Peter Westera uit Bantega vierde afgelopen dinsdag zijn veertigjarig dienstverband bij Werkvreugde bv in Echten. Zijn werkgever is maar wat trots op de bijzonder fijne collega en zette hem daarom in het zonnetje.

Op 4 mei 1981 ging Westera voor het eerst aan de slag bij Werkvreugde bv. Na 40 jaar behoort hij inmiddels tot de oude garde van het bedrijf dat zich heeft toegelegd op roestvrijstalen onderdelen voor luxueuze schepen, zoals trappen, bolders en sleutelgaten.

Maar ze zijn nog lang niet op Westera uitgekeken, vertelt algemeen directeur Stef Brandsma van het bedrijf. ,,Zijn bevlogenheid, ervaring en zijn eerlijke persoonlijkheid maken hem bijzonder”, vertelt hij. ,,Hij is een verhalenverteller maar ook entertainer en gastheer.”

Vier decennia bij dezelfde werkgever is een lange tijd, maar het is Westera goed bevallen, zegt hij. ,,Ik ben ooit begonnen bij de pomp en daarna heb ik van alles gedaan in het bedrijf”, vertelt Westera. Naast zijn werkzaamheden bij Werkvreugde was Westera ook 31 jaar brandweer vrijwilliger in Echten. Volgens de Bantegaster was ,,die combinatie ideaal.”

Hij moet nog een aantal jaren tot zijn pensioen, maar zo ver kijkt hij niet vooruit. Door wat kuren werkt hij tot zijn spijt momenteel wat minder, maar hij is blij met de uren die hij wel kan maken. ,,Ik krijg veel waardering voor de dingen die ik doe”, zegt Westera tot besluit.