Eke Jouwsma-Galema uit Sint Nicolaasga viert 101e verjaardag en krijgt persoonlijke felicitaties van burgemeester Veenstra

SINT NICOLAASGA Eke Jouwsma-Galema uit Sint Nicolaasga is zondag 101 jaar geworden. De bewoonster van woonzorgcentrum Doniahiem is maandagochtend persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Fred Veenstra, die langsging bij de jarige.

De oorspronkelijk in het Friese Winsum geboren mevrouw Jouwsma-Galema kwam na een aantal omzwervingen terecht in Sint Nicolaasga. Haar vader had er een schildersbedrijf en zij dreef de winkel in verfwaren, behang en schildersbenodigdheden.

Tot op hoge leeftijd maakte zij regelmatig een tochtje op de fiets en verwisselde de fiets op het laatst voor e-bike, waardoor ze nog grotere afstanden aflegde, zoals even naar Gaasterland en terug.

Nog altijd voelt mevrouw Jouwsma-Galema zich uitstekend en mag zij graag de moeilijkste puzzles van duizend stukjes met een beetje hulp voor de gezelligheid oplossen.

Het gezin van mevrouw Jouwsma-Galema bestond uit vijf kinderen, waarvan vier jongens en een meisje. Er zijn ondertussen acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

En hoewel de coronatijd een grootse viering niet mogelijk maakt, wordt er met een kopje koffie vanwege de coronamaatregelen samen met maximaal twee familieleden stilgestaan bij de verjaardag.