Gemeente DFM: 'Beweegbare palen nog even wennen in Lemmer'

LEMMER De gemeente De Fryske Marren noemt de beweegbare palen die onlangs zijn geplaatst op de Gedempte Gracht, in de Schoolstraat en aan de Kortestreek in Lemmer ,,even wennen."

Op de Gedempte Gracht en in de Schoolstraat geldt sinds kort een weekendafsluiting vanaf zaterdag om 17.00 uur en van juni tot en met september op zaterdagen vanaf 12.00 uur. De afsluiting duurt tot maandagochtend om 7.00 uur. Automobilisten kunnen tijdens de afsluiting de Kortestreek nog wel verlaten.

Om te voorkomen dat er tegen de rijrichting wordt ingereden is aan het einde van de Kortestreek aan de kant van de Flevostraat ook een beweegbare paal geplaatst. Verkeer dat in de goede rijrichting rijdt richting de Flevostraat krijgt letterlijk groen licht. Zodra de paal dicht genoeg is genaderd, zakt deze in de grond en springt het licht op groen.

Om onduidelijkheden te voorkomen, zegt de gemeente op korte termijn borden te gaan plaatsten met tekst en uitleg. Na plaatsing van deze borden staat de paal bij de Flevostraat weer de hele week omhoog. Tot die tijd staat de paal alleen in het weekend omhoog.